jaroslaw-hryszko_1Jarosław Hryszko – absolwent Akademii Morskiej w Gdyni i Politechniki Gdańskiej. W przeszłości związany z Siłami Zbrojnymi RP i Fundacją Byłych Żołnierzy Jednostek Specjalnych „GROM”, skąd odszedł na własną prośbę. Pracował przy europejskich i amerykańskich projektach akwizycji i analizy danych wrażliwych. Studiował energetykę jądrową na Politechnice Wrocławskiej, w Instytucie Problemów Jądrowych oraz Institute for Safety and Reliability Uniwersytetu Technicznego w Monachium. Współtwórca rządowego programu “Poznaj atom”.

Od 2012 roku jako członek zespołu badawczego Politechniki Wrocławskiej prowadzi badania nad stosowaniem mechanizmów sztucznej inteligencji w celu zapewnienia bezpieczeństwa i jakości systemów informatycznych. Pełni rolę eksperta z tej dziedziny w jednym z wiodących, światowych koncernów motoryzacyjnych.

Autor i współautor szeregu książek, publikacji oraz wystąpień dotyczących kwestii bezpieczeństwa jądrowego i informatycznego, sztucznej inteligencji i zapewnienia jakości w informatyce.